Na, ez kell nekem!


Na, ez kell nekem!
Sokunk kezében volt már kamera teszter. Ebbe a kategóriába tartozik az az eszköz, amit az Uniview fejlesztett ki a telepítők részére. Ez egy integrált szerelői teszter (GCB01-B7, UNV tester), mely az Uniview IP kamerák telepítésekor, tesztelésekor, hibakereséskor használható. Amiben eltér a hagyományos CCTV tesztertől, az szembetűnő: nincs rajta LCD kijelző. Ám ez a „hiány” nem zavaró, mert manapság mindenkinél van legalább egy kijelző: a mobiltelefonunk. Amennyiben feltelepítjük az UNV-Link Pro alkalmazást, akkor rendelkezésre áll a hiányolt kijelző, ugyanis a teszter saját Wi-Fi hotspot hálózatának használatával létre is jön a kapcsolat (2,4GHz, IEEE802.11b/g/n).

A teszter belső akkumulátorral ellátott, akár zsebre is tehető méretű „doboz”, melynek számos csatlakozási pontja van. Lássuk melyek ezek! Az „alsó” oldalát 4 db RJ45-ös 10/100-as csatlakozó foglalja el, melyek mellett egy 12V-os tápkimenet is elfért. A 4 hálózati csatlakozóból az első PoE kimenet (IEEE802.3af, 48V, 0,25A); amennyiben ide csatlakoztatunk egy PoE képes (Uniview) IP kamerát, akkor azt tudjuk tesztelni (az applikáció az aktuális fogyasztását is mutatja). Kiírja a kamera paramétereit, de ha megadjuk az admin jelszót, akkor élőképet is látunk. Így tesztelni tudjuk a kamerát, ellenőrizhetjük, hogy mit „lát”, sőt programozni is tudjuk. Amennyiben a csatlakoztatott IP kamera nem rendelkezik PoE bemenettel, úgy a már említett 12V-os (maximum 1A-es) tápkimenetre dughatjuk a csatlakozóját, így ellenőrizhető ez a kamera is. Itt jegyzem meg, hogy hivatalosan egyidőben csak az egyik táplálás működik (tehát vagy a PoE, vagy a 12V).

Ha a bármelyik portot egy működő hálózatra kötjük, a teszter feltérképezi és megtalálja a hálózaton található Uniview IP kamerákat. Kiírja a főbb paramétereiket, és ha megadjuk a belépési adatokat, akkor lehetővé teszi, hogy megtekintsük élőképüket. Mi több, így ezeket a kamerákat programozni is tudjuk (ha admin jogosultsággal léptünk be). A negyedik port segítségével ellenőrizhető, hogy oda PoE táp érkezik-e, és mekkora feszültség mérhető 1V és 56V között (IEEE802.3af, IEEE802.3at, IEEE802.3bt).


A teszter „felső” részén másik 12V-os csatlakozó található, ám ez bemenet: itt tudjuk megmérni, hogy a 12V-os bejövő táp valóban annyi-e (valójában 1V és 56V között mér az eszköz). A mért értéket az applikációban találjuk. Mellette USB-C csatlakozó következik, melyen keresztül a készülékben elhelyezett 18650 lítium akkumulátor tölthető (kapacitása 7500mAó 3,6V-on). Nem csatlakozó jön a sorban, hanem egy nyomógomb: felirata egyértelművé teszi funkcióját – Reset. 10 másodpercig nyomva tartva alaphelyzetbe áll a Wi-Fi konfiguráció.

Mellette található egy USB-A aljzat, ami szabványos 5V-on ad ki töltőfeszültséget. Itt tudjuk tölteni mobiltelefonunkat, ha a szükség úgy hozza. Így kapjuk meg tehát a power bank funkciót.


A sorban a be/kikapcsoló következik végül egy nyomógomb zárja a sort. Utóbbi szerepe kettős: a kapcsoló „Ki” állásában egy gombnyomásra megmutatja az akkumulátor töltöttségét, ám a készülék ki- és bekapcsolását is elvégezhetjük (a kapcsoló „Be”’ állása esetén).

S honnan tudjuk, mekkora az akkumulátor töltöttségi szintje? A készülék előlapján jobb oldalon 4 darab kék színű LED szolgál erre a célra. Felettük található 1-1 további zöld LED: a felső a készülék bekapcsolt állapotát mutatja, az alsó a Wi-Fi állapotát.

A készülékhez jár egy 12V-os tápkábel, amellyel a kamerának adhatunk tápfeszültséggel. A készülék oldalára tehető egy nyakba akasztó (tartozék), így nem kell tartani, illetve nehezebben ejthető le. A robosztus kialakítást fokozza a piros színű, ütésálló műanyag burkolat.

Átgondolt, jól használható, ügyes kis készülékről van szó, ami ráadásul kedvező árral rendelkezik. Nem hagyható ki a telepítő táskájából!


Regisztrálj a weboldalunkon és férj hozzá hatalmas kínálatunkhoz! Számtalan termék azonnal raktárkészletről is elérhető! Az Uniview teszter hamarosan elérhető raktárkészletről.

Regisztráció IDE kattintva

Biztonságtechnikával kapcsolatban keresd kollégáinkat:
Lovász Gábor: +36 30 352 9409
Bánki György: +36 30 901 6918
Klasz Olga Alexandra: +36 30 134 6148
Arnóth Péter: +36 30 134 6140
biztonsagtechnika@compmarket.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Dahua analóg PT kamerák
Olvasta már?
Dahua analóg PT kamerák