VCA 3.0-ás frissítés, avagy a Hikvision következő lépése a hőkép-alapú perimétervédelemben


VCA 3.0-ás frissítés, avagy a Hikvision következő lépése a hőkép-alapú perimétervédelemben
Automatikus VCA-kalibrálás, a képek összetett fúziója a vizuális és a hőcsatornák között? A Hikvision HeatPro széria legújabb, VCA 3.0-ás frissítésének köszönhetően mindez lehetséges. Cikkünkben bemutatjuk, pontosan mely funkciókat érinti a frissítés, és mely termékek használata során élvezhetjük a fejlesztés nyújtotta előnyöket!

Korábbi HeatPro cikkünkben ejtettünk pár szót a hőkamera működéséről. Az eszköz érzékeli az infravörös sugárzást, amelyet minden tárgy a hőmérsékletének függvényében bocsát ki. A hagyományos optikai kamerákkal ellentétben – amelyek a látható fényt rögzítik – a hőkamerák képesek a teljes sötétségen, ködön, füstön és egyéb vizuális akadályokon keresztül is „látni”.

Ez különösen hasznossá teszi őket a perimétervédelemben, mivel a behatolókat a testhőmérsékletük alapján, a környezetükhöz viszonyítva képesek felismerni.

A hőkamerák előnyei:

  • Érzékelés nehezített időjárási körülmények között: teljes sötétségben, ködben, füstben és könnyű      növényzetben is látnak, lehetővé téve olyan fenyegetések vagy behatolások észlelését, amelyek a normál      kamerák számára láthatatlanok lennének.
  • Korai tűzérzékelés: egyes modellek olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek képesek érzékelni a szokatlan      hőmérséklet-emelkedést, így korai figyelmeztetést adnak a potenciális tűzesetekre.
  • 24/7 működés: folyamatos megfigyelést biztosítanak éjjel-nappal, kiegészítő világítás nélkül.
  • Téves riasztások szűrése: a fejlett videóanalitika (VCA) és a hőalapú érzékelés kombinációja pontosabb      objektumosztályozást tesz lehetővé, csökkentve az árnyékok, fények vagy kisállatok által okozott téves      riasztásokat.
  • Képfúzió: a hő- és optikai képalkotás fúziója tovább növeli a kamerák hatékonyságát, lehetővé téve a vizuális      részletesség és a hőérzékelés kombinációját.
  • A videótartalom-elemzés (VCA): fejlett, valós idejű elemzési képességeket biztosít, amelyek      automatikusan érzékelik az emberek vagy tárgyak jelenlétét bizonyos területeken. Ez lehetővé teszi a      gyanús vagy illetéktelen tevékenység korai felismerését, javítva a biztonságot és a reagálás      hatékonyságát.

    Arra a kérdésre, hogy miért érdemes hőkamerát választanunk, rövid videónkban is választ adunk.



    Hikvision HeatPro VCA 3.0 – Vadonatúj analitika, hatékonyabb teljesítmény!

    A HeatPro széria videóanalitikája jelentős frissítésen esett át (VCA 2.0 → VCA 3.0), amely több területen is javulást eredményez, segítve az egyszerű konfigurálást és a jobb teljesítményt homogén hőmérsékleti körülmények között.

    Az első újdonság az automatikus VCA-kalibrálás, ahol a korábbitól eltérően, a szabály létrehozásakor már nem szükséges több érzékelési zónát beállítani. A feladatunk csupán az, hogy egy személy a kamera által megfigyelt teljes területen oda-vissza sétáljon mindaddig, amíg az eszköz vissza nem jelzi, hogy a terület minden pontján megtörtént a személy felismerése. A tanulási folyamat azonban ekkor sem ér véget. A kamera ugyanis ezután is folyamatosan, önállóan továbbtanul, a hatékonyság növelése érdekében.


    A második fejlesztés a képek összetett fúziója a vizuális és a hőcsatornák között. Az új VCA 3.0 már nem csupán vizuális szempontból olvasztja össze a hőképet a látható képpel, hanem riasztást is a két kép együttes vizsgálatával generál. Ez a funkció főként olyan esetekben végez bispektrális elemzést, ahol homogén közeggel találkozhatunk. Vegyünk példának egy aszfaltos területet, amelynek hőfoka meleg időben megegyezik az emberi testhőmérséklettel. Ebben az esetben, amennyiben nem tud elég információt szerezni a hőkamera, a csatornán létrehozott analitika “megerősítést” kérhet a látható tartományban dolgozó objektívtől. Így biztosak lehetünk abban, hogy akkor történik riasztás, amikor bekövetkezik az esemény.


    A legnagyobb újdonságot, talán a kombinált esemény szabály lehetősége hordozza magában. A VCA 3.0-val rendelkező kamerákkal, akár több esemény kombinációjának együttes aktiválásával is tudunk riasztásokat generálni. Ez azt jelenti, hogy egy fő eseményhez, akár 3 darab előeseményt is kapcsolhatunk. Legyen szó akár egy kontaktusbemenetről, egy vonalátlépésről vagy mozgásérzékelésről, amit egy területre belépéssel kombinálunk, az esemény csakis akkor eredményez riasztást, ha a fő esemény előtt az előesemény is bekövetkezett. Ezzel tovább csökkenthetjük a nem kívánt riasztásokat és kiszolgálhatjuk a speciális igényeket.

    Az alábbi grafikán szemléltetve a kombinált esemény csak abban az esetben vált ki riasztást, amennyiben a vonalátlépés a területre történő behatolás előtt megtörténik. Ezáltal, amíg a kívülről érkező fenyegetésekre kapunk riasztást, addig a belülről kifelé távozó személy nem sérti meg a szabályt.


    Ezek az új fejlesztések egy egyszerű VCA 3.0-ás frissítéssel érhetők el a következő termékeknél:

  • DS-2TD1228(T)-x/QA
  • DS-2TD2628(T)-x/QA
  • DS-2TD1217-2/QA
  • DS-2TD1217-3/QA
  • DS-2TD1217-6/QA
  • DS-2TD2617-3/QA
  • DS-2TD2617-6/QA
  • DS-2TD2617-10/QA

    Bármely felmerülő kérdés esetén fordulj bizalommal Műszaki Supportunkhoz!

    Műszaki támogatás
    06 (20) 747 2865
    muszaki@powerbizt.hu

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Fedezze fel a jövő technológiáit az Alphasonic Expo-n 2024-ben is!
    Olvasta már?
    Fedezze fel a jövő technológiáit az Alphasonic Expo-n 2024-ben is!