Motorola testkamerákat szerez be a német rendőrség


Motorola testkamerákat szerez be a német rendőrség
1200 db Motorola VB400 testkamera beszerzéséről írt alá megállapodást a Türingiai (tartományi) Belügyminisztérium a tartományi rendőrség számára.

A tartományi minisztérium szigorú tesztelési és versenyeztetési eljárást követően ítélte oda a szerződést a Motorola Solutionsnek. A megállapodási csomag részét képezi a gyártó VideoManager megoldása, melynek segítségével gyorsan és rendszerezetten kerülhessenek feltöltésre a testkamerák által gyűjtött anyagok. Az új eszközök célja, hogy a rendőrség járőr és végrehajtó erőit támogassák a potenciálisan veszélyes helyzetek de-eszkalációjában, biztosítsák az az elszámoltathatóság bizonyítási alapjait, növeljék a rendőrök és a köz biztonságának fokát. Az első eszközöket Georg Maier (Türingia belügyminisztere) adta át az Erfurti Állami Rendőrfelügyelőség munkatársainak. Az illetékesek meglátása szerint, habár az új eszközök nem teszik egyszerűbbé a rendőrség munkáját, de növelhetik annak biztonságát. A testkamerák eltéríthetik a fenyegetően fellépő személyeket a szélsőséges viselkedéstől, az általuk gyűjtött videó-alapú bizonyítékok lehetőséget biztosítanak az illetékesek számára, hogy teljesebb képet kapjanak a rendőrök által kezelt eseményekről.

Forrás: Motorola Solutions

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Miért érdemes a DSC Power riasztórendszerről DSC NEO-ra váltani?
Olvasta már?
Miért érdemes a DSC Power riasztórendszerről DSC NEO-ra váltani?