Ksenia lares 4.0 riasztó- és okosotthonrendszer

Ismerd meg a Ksenia lares 4.0 előnyeit és jellemzőit!

Ksenia lares 4.0 riasztó- és okosotthonrendszer
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft.
Gyártó: Ksenia


Cikkünben megvizsgáljuk a Ksenia Security IoT platformjának, a lares 4.0-nak előnyeit és néhány olyan funkciót, amelyek egyedülálló megoldássá teszik a piacon.

A lares 4.0 központcsaládot számos egyedi tulajdonsága teszi különlegessé, melyek révén könnyen programozható, és az ügyfelek igényeinek megfelelően testre szabható rendszert tudunk kialakítani. A Ksenia lares 4.0 egy igen innovatív ökoszisztéma, mely megfelel a mai kor elvárásainak, úgy a funkcionalitás és technológia, mint az esztétika tekintetében.

Ksenia lares 4.0 — változatos igényekhez!

A megszokott biztonsági rendszerekkel szemben a Ksenia az univerzalitásra helyezi a hangsúlyt. Rendszereik egyaránt látják el a vagyonvédelem feladatait, és kínálnak megoldást a lakásautomatizálási kihívásokra. Ennek egyik előnye, hogy a kezelés egyetlen platformról, illetve applikációból történik.

A többféle hibrid, vezetékes és vezeték nélküli (16, 40, 40 wls, 140 wls, 644 wls), valamint a wls 96-os „all-in-one” változatban elérhető központok közül minden felhasználói igényre találunk megfelelőt, legyen az lakossági, kereskedelmi, vagy ipari célú felhasználás.


Programozásához nincs szükség külön szoftverre: a lares 4.0 távolról konfigurálható a Ksenia SecureWeb felhőplatformon keresztül, okostelefonról és tabletről a Ksenia Pro applikációval.

Integráció más platformokkal

Megemlítendő egy másik előremutató képesség is, ami nem más, mint a más márkákkal való együttműködés lehetősége. A Ksenia többek között a Google Home, az Amazon Alexa, a Creston, a Control4, a Milestone, az Avigilon és a Dormakaba platformjaival integrálható. Sőt, a „porta IoT” http gateway jóvoltából — mely a Ksenia Security http-átjárója — közvetlen kommunikációt építhetünk ki gyakorlatilag bármely IoT-eszköz és a vezérlőpanel között anélkül, hogy feltétlenül SDK-t kellene használni. Ezt a http-parancsok univerzális „kommunikációs nyelve” biztosítja.

Egyedülálló megoldások

A lares 4.0 fejlesztése során fontos szempont volt a telepítők munkájának megkönnyítése. Ezt egy sor hasznos funkcióval érték el, többek között:

Bemenetek/Kimenetek: Minden lares 4.0 vezérlőpanel ugyanannyi bemenetet, mint kimenetet képes kezelni. Ez — a legnagyobb központ esetében — akár 644 zónát és kimenetet jelent.

IP-zónák: A Ksenia Security az első a sorban, amely bevezette az IP-zóna fogalmát a riasztórendszerek kapcsán. Az IP-zóna és az ezt támogató IP-kamera összehangolásával egyszerre detektálhatjuk a behatoló mozgását — aktiválhatunk ezáltal riasztást — és érhetjük el a kamera élő nézetét a lares 4.0 felhasználói alkalmazásból ( iOS, Android).

KS-BUS interfész: Minden panel rendelkezik RS-485 KS-BUS interfésszel a Ksenia perifériák csatlakoztatásához. A buszvonal teljes mértékben felügyelt: a rajta lévő eszközök sorozatszáma, a vonal adatkapcsolatának sebessége és a modulok energiafogyasztásának valós idejű állapota egyaránt nyomon követhető a telepítői felületen.

Korlátlan memória és automatikus biztonsági mentés: Minden lares 4.0 központpanel 4 GB-os eMMC memóriával rendelkezik a programozási adatok, eseménynaplók, frissített eszköz-firmware, IP-kamera és képernyőképek mentésére. Ezenkívül a telepítők háromféleképpen menthetik programjaikat: a vezérlőpanel belső memóriájában, helyileg a számítógépükön és a felhőn keresztül az ingyenes automatikus biztonsági mentés szolgáltatásnak köszönhetően, amelyet közvetlenül a SecureWeb telepítői platformról aktiválhatnak.

Tápellátás-ellenőrzés: A lares 4.0 figyeli mind a külső tápfeszültséget, mind az akkumulátor feszültségét. Hosszan tartó áramkimaradás esetén az akkumulátor lekapcsolási funkcióval rendelkezik a mélykisülés megakadályozására.

Ethernet-kapcsolat: Beépített ethernet-porttal rendelkezik, amely biztosítja a webszerverhez való helyi csatlakozást a vezérlőpanel és perifériái programozásának, karbantartásának és diagnosztikájának, szoftverfrissítésének elvégzéséhez. Ezenkívül képes e-maileket küldeni, az órát NTP protokollon keresztül szinkronizálni, az eseményeket SIA DC-009 protokollon keresztül küldeni és még sok minden másra, további hardver vagy licencek használata nélkül.

Távoli firmware-frissítés:
A vezérlőpanel rendszeresen ellenőrzi az aktuális firmware-t a SecureWeb-en, és ha talál elérhető frissítéseket, automatikusan letölti azokat a memóriába, a felhasználó számára átláthatóan. A frissítések egyetlen gombnyomással telepíthetők, minden további beavatkozás nélkül.

Hangüzenetek: Bármely szöveg és esemény automatikusan generált hangfájlokká alakítható a Loquendo licencnek köszönhetően. Lehetőség van például arra, hogy a vox-M kültéri szirénára riasztás vagy szabotázskísérlet esetén lejátszandó hangüzenet állítsunk be, amely így akusztikus elrettentő eszközként működhet.

Programozható logikák: A programozható logikák összekapcsolják a rendszer eseményeit és ÉS/VAGY feltételeit, hogy csak meghatározott helyzetekben történjen meg a műveletek végrehajtása. A programozható logikák segítenek abban, hogy a legösszetettebb vezérlési feladatokat is meg tudjuk oldani.

Beléptetés-vezérlés: A lares 4.0 több mint ezer felhasználót képes kezelni. PIN-kód, vagy RFID-kártya használata egyaránt lehetséges opció a felhasználók számára. A rendszerrel történő interakciót és az ajtók vezérlését az akár 64 felhasználói interfész biztosítja. Lehetőség van arra, hogy minden felhasználóhoz hozzárendeljük a 7 különböző hozzáférési szint egyikét: a rendszergazdától kezdve — aki a lares 4.0 app-on ( iOS, Android) keresztül a felhasználók teljes körű kezelésének jogával rendelkezik — a minimális szintig, amely csak egy forgatókönyv aktiválását teszi lehetővé.






Összefoglalva, a lares 4.0 egy igen telepítőbarát rendszer, mely számos kiemelkedő funkciót vonultat fel. Nem csak a telepítő, de a felhasználó is profitál a rendszer kínálta előnyökből – végsősoron az elsődleges cél a felhasználók igényeinek megvalósítása, melyben a Ksenia jelenleg az egyik legerősebb partner a biztonságtechnika piacán!



A Ksenia termékeket keresd weboldalunkon:


Felelős személy:
Gyigor Tamás
tamas.gyigor@powerbizt.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Hikvision szakmai út Amszterdamban
Olvasta már?
Hikvision szakmai út Amszterdamban